Geboorte

Geboorte

Bij de geboorte van een kind staat de omgeving te popelen om de kleine te komen bewonderen. Je kunt ze allemaal een voor een langs laten komen tijdens een kraambezoek, maar steeds meer mensen besluiten een kraamfeest te organiseren. Dit is een georganiseerd feest waarbij je iedereen in een keer uitnodigt.

Een kraamfeest wordt ook wel een babyborrel genoemd en vraagt enige organisatie. Hoeveel mensen nodig je uit? Past het in je eigen huis of huur je een zaaltje? Wanneer verstuur je de uitnodigen en hoe ga je alles versieren? En dat is alleen nog maar de ‘buitenkant’.

Als je ook kiest voor een geboorteceremonie gaat het vooral om de inhoud. Wat wil je voor ouder zijn? Wat wil je je kindje meegeven? En welke andere mensen hoop je een rol in zijn of haar leven te geven?

Juist bij die inhoud kan een ritueelbegeleider je helpen. Het zorgt voor mooie gesprekken, voor plezier en zingeving bij de voorbereiding. Tijdens de ceremonie kun jij optimaal en zorgeloos samen met iedereen stilstaan bij de bijzondere gebeurtenis van de geboorte van jouw kindje.
Je kunt er ook voor kiezen om het geboortefeest pas maanden later of zelfs pas bij de eerste verjaardag te geven. Dan is het vaak een meer ontspannen gebeurtenis voor iedereen.

Sjoerd en Hanke, Berkel en Rodenrijs

‘Toen onze zoon één jaar werd wilden we graag iets bijzonders doen. Wij zijn allebei gedoopt maar hebben afscheid genomen van de kerk. Toch vinden we dat er iets moois zit in het dopen. Het stilstaan bij een geboorte, dankbaarheid uiten en je kind omringen met liefde van zijn familie. We hebben toen Gemma gevraagd om mee te denken en iets moois te organiseren. Tijdens zijn eerste verjaardag hebben we stilgestaan bij het feit dat hij er al een jaar was. Gemma heeft een prachtige rode draad bedacht die alles met elkaar verbond. Wij kijken nog steeds met ontroering terug op deze dag. Nu onze dochter één jaar wordt hebben we Gemma opnieuw gevraagd met ons iets moois te bedenken om stil te staan bij het feit dat zij alweer een jaar ons leven verrijkt.’